Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Ghidurile pentru reducerea colesterolului recomanda consumul pe scara larga a produselor Benecol®

In conformitate cu ghidurile internationale si nationale ale recomandarilor dietetice, interventia in schimbarea stilului de viata este intotdeauna baza pentru tratarea dislipidemiei? Dieta joaca de asemenea un rol important atunci cand medicatia a fost deja initiata, deoarece dieta furnizeaza alte efecte benefice sistemului cardiovascular, dincolo de impactul concentratiei lipidelor, cum ar fi efectul antitrombotic si imbunatatirea functiei endoteliului.

De exemplu, Programul National pentru Educarea in privinta Colesterolului (NCEP) Panoul de tratament pentru Adulti III (ATP III)
Ghidurile1 recomanda consumul a 2g de stanoli din plante sau steroli din plante ca parte a unei diete zilnice cu continut scazut de grasimi saturate si colesterol, pentru a va ajuta in reducerea colesterolului.

De asemenea, recent publicatele ghiduri ESC/EAS pentru managementul dislipidemiilor² pun accent pe utilizarea de fitosteroli, deoarece acestia reprezinta unul dintre mijloacele cele mai eficiente de interventie in stilul de viata pentru reducerea colesterolului LDL.

Doar produsele Benecol® contin Esteri de stanoli din plante, un ingredient care a demonstrat maxima eficienta intre fitosteroli.

A fost demonstrat faptul ca stanolii din plante, din produsele Benecol, adaugati in dieta, reduc in mod eficient colesterolul seric LDL cu pana la 15% pe o gama variata de grupe de pacienti. Mai mult, au efect adaugat modificarilor dietetice si tratamentului cu statine. Produsele Benecol pot fi utilizate in siguranta, practic de orice grup de populatie, inclusiv membrii sanatosi ai pacientilor cu colesterolul marit sau de catre copiii peste 5 ani.
Produsele Benecol®, cum ar fi iaurturile de baut, painea si produsele tartinabile, se gasesc astazi in peste 30 de tari din lume si constituie alternativa naturala de reducere a colesterolului pentru sute de milioane de consumatori.
In Romania painea Benecol se comercializeaza in doua gramaje: 240g reprezentand doza de utilizare pentru 3 zile de dieta si 80 g reprezentand o doza zilnica de 4 felii paine care contin cele 2 g de plant stanol ester necesar reducerii colesterolului.
Produsul este disponibil in retailul modern la nivel national:

Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market

Mai multe informatii pe : www.benecol.com si www.dobrogeabenecol.ro

1. National Cholesterol Education Program (NCEP), 2002 National Cholesterol Education Program, National heart, Lung and Blood Institute and National Institutes of Health. Third report of the National Cholesterol Education Program (NCEP) Expert Panel on detection, Evaluation and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults Adult Treatment Panel III, Final report. NIH Publication No. 02-5215. September 2002.

2. ESC/EAS Guidelines for the management of dyslipidemias. The Task Force for the management of dyslipidemias of the European Society of cardiology (ESC) and the European Atherosclerosis Society (EAS). Atherosclerosis 2011; 217S1: S1-S44.


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult