Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Esterii de stanoli din plante: Compusul din plante, patentat pentru reducerea colesterolului, ingredientul din produsele Benecol

Stanolii din Plante sunt un grup de compusi ce se gasesc in mod natural in plante, fiind prezenti in cantitati mici in cadrul unei diete obisnuite. Atunci cand sunt adaugati in produsele alimentare (ca esteri de stanoli din plante) in cantitati suficiente, ei scad colesterolul total si colesterolul LDL din sange, colesterolul fiind un factor de risc major pentru bolile de inima. Efectul de reducere a colesterolului se bazeaza pe abilitatea esterilor de stanoli din plante de a preveni absorbtia colesterolului din tractul digestiv.

Stanolii din plante si sterolii din plante, ce sunt de asemenea utilizati ca ingredient pentru reducerea colesterolului, difera unul de celalalt avand structura moleculara diferita si comportament diferit in organismul uman.

Stanolii din plante sunt mai putin absorbiti in organsim spre deosebire de sterolii din plante.

In plus, s-a observat ca esterii de stanoli din plante reduc absorbtia sterolilor din plante, reducand astfel concentratiile plasmatice de steroli din plante.
STANOL_STAMPMai mult de 60 de studii clinice au aratat ca, consumul de esteri de stanoli din plante este un mod eficient si sigur de reducere a colesterolului LDL. Consumul zilnic a 2g stanoli din plante reduc colesterolul LDL cu aproximativ 10-15%, fara a afecta colesterolul HDL.

Efectul de reducere a colesterolului, a esterilor de stanoli din plante a fost demonstrat pe un numar mare de subiecti si de grupuri de pacienti, de ex: barbati, femei si copii, indivizi cu normo si -hypercolesterolemie, pacienti cu boli cardiovasculare sau sindrom metabolic, diabetici de tip 1 sau diabet de tip 2 si persoane ce iau medicatie pe baza de statine.

In plus, esterii de stanoli din plante sunt eficienti cand sunt utilizati ca parte a unor diete diferite, de ex: dieta obisnuia de tip vestic, precum si o dieta stricta de reducere a colesterolului.

Esterii de stanoli din plante sunt utilizati in produsele Benecol, pioniere in domeniul alimentelor functionale de reducere a colesterolului. Azi, produsele Benecol se gasesc si se vand pe 5 continente, in 30 de tari. Gama de produse variaza de la iaurt si se raspandeste la paine si branza feta in functie de tara.

In Romania painea Benecol este produsa din faina integrala de secara cu adaos de esteri de stanoli din plante, doar de Dobrogea Grup Constanta si se comercializeaza in doua gramaje: 240g reprezentand doza de utilizare pentru 3 zile de dieta si 80 g reprezentand o doza zilnica de 4 felii de paine care contin cele 2 g de esteri de stanoli din plante necesari reducerii colesterolului.

In aceeasi masura, produsul poate fi consumat cu incredere de toti cei care doresc sa adopte o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos. Pe langa beneficiul principal de reducere a colesterolului pe cale naturala, painea Dobrogea® Benecol® este si hipoglucidica, avand 26,4g glucide/100g produs finit, cu peste 40% mai putine decat painea alba de larg consum, ceea ce o recomanda in alimentatia diabeticilor.

Painea contine 6,63g fibre alimentare/ 100g produs finit, fiind clasificata conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat in fibre”, cu reale beneficii pentru imbunatatirea digestiei.

Produsul este disponibil in retailul modern la nivel national:
Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market

In Constanta painea de secara Dobrogea Benecol este disponibila atat in retelele specificate mai sus, cat si in retelele locale: Dobrogea Fresh, Alfa-Beta, Adivin, Alcrismon, Aliment Murfatlar


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult