Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Ce va spune ambalajul Benecol® despre produs?

 

Ce va spune ambalajul Benecol despre produs?

Ambalajele produselor alimentare au o multitudine de inscriptionari obligatorii: lista ingredientelor, instructiuni pentru depozitare si termenul de valabilitate... OK, ambalajul Dobrogea Benecol contine chiar mai multe informatii. In aceasta luna vom discuta de ce sunt necesare aceste inscriptionari.

 

Coltul Expertului - Intelegerea inscriptionarilor de pe ambalaj

Ambalajul produsului painii de secara Dobrogea Benecol ne ofera o multime de informatii importante. In coltul expertului, vom decoperii despre ce ne vorbeste acel mic print.

 

Informatii despre mentiunile de sanatate:
Produsele Benecol (produse tartinabile, iaurturi de baut, bauturi din soia sau paine) au fost autorizate sa foloseasca urmatoarele mentiuni de sanatate pentru reducerea riscului de boala: “S-a dovedit ca esterii de stanoli din plante reduc colesterolul sanguin. Colesterolul crescut este un factor de risc pentru boala coronariana.”

 

Ce este o mentiune de sanatate si cui ii este permis sa utilizeze una?

Ca si in cazul altor produse alimentare, ambalajul produselor Benecol are o lista a ingredientelor si un tabel al valorilor nutritionale, dar acesta furnizeaza in acelasi timp multe alte informatii. V-ati intrebat vre-o data ce reprezinta informatiile incriptionate pe ambalaj si de ce sunt acolo?

 

“S-a dovedit ca esterii de stanoli din plante reduc colesterolul sanguin. Colesterolul crescut este un factor de risc pentru boala coronariana.”

Mentiunile de sanatate ce pot fi sustinute de catre produsele alimentare, sunt strict definite in Uniunea Europeana. Deoarece ingredientul activ din produsele Benecol, esterii de stanoli din plante, si-au dovedit eficienta in reducerea colesterolului, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor si Comisia Europeana au autorizat utilizarea mentiunii de sanatate de mai sus (reducerea riscului de boala) pentru produsele Benecol (produse tartinabile, iaurturi de baut, bauturi din soia sau paine). Acest lucru ne obliga sa inscriptionam pe ambalaj alte informatii importante cu privire la utilizarea produselor.

 

Produsele Benecol se recomanda ca parte a unei diete si a unui stil de viata sanatos, care sa includa consumul regulat de fructe si legume.

Desi produsele Benecol te ajuta sa-ti reduci colesterolul cu usurinta, ar trebui sa nu uiti de importanta unui stil de viata sanatos. O dieta, variata si echilibrata, bogata in fructe si legume, reprezinta fundamentul bunastarii dvs. Painea de secara Dobrogea Benecol reprezinta un suport excelent in cazul in care nivelul colesterolului este mare.

 

Produsul este destinat exclusiv persoanelor care doresc sa-si reduca nivelul colesterolului.

Produsele Benecol nu sunt alimente conventionale; in schimb, ele imbunatatesc activ sanatatea dvs. prin reducerea colesterolului dvs.
De aceea grupul tinta este reprezentat in mod explicit de catre cei care doresc sa-si reduca sau sa-si controleze colesterolul.

 

Produsul ar putea sa nu fie potrivit din punct de vedere nutritional pentru femeile insarcinate, pentru cele care alapteaza si pentru copiii sub 5 ani.

Copiii mici si femeile insarcinate sau cele care alapteaza au nevoi nutritionale speciale si de obicei nu au nevoie sa-si reduca colesterolul. De aceea produsele Benecol nu le sunt in general recomandate. Utilizarea ocazionala a produselor Benecol - de exemplu, atunci cand iti vizitezi bunica, nu iti produse nici un rau. La recomandarea unui medic, chiar si un copil mic poate utiliza painea de secara Dobrogea Benecol, in cazul in care colesterolul lui/ei este foarte mare, de exemplu, din cauze genetice.

 

Pacientii care urmeaza un tratament de reducere a nivelului colesterolului trebuie sa consume produsul doar sub supraveghere medicala.

Nivelul foarte mare al colesterolului reprezinta un factor de risc semnificativ de boala cardiovasculara, ce trebuie tratat cu seriozitate. Produsele Benecol nu inlocuiesc medicamentele, dar ar trebui sa discutati cu medicul dvs. despre reducerea suplimentara a colesterolului pe care o ofera produsele Benecol medicamentelor. Produsele Benecol lucreaza impreuna cu medicamentele, pentru ca mecanismul lor de actiune este diferit fata de mecanismul celor mai frecvente medicamente utilizate, statinele.

 

Cantitatea recomandata: 1.5-2.4g staoli din plante pe zi, maxim 3g.


Pentru a va bucura pe deplin de beneficiile produselor Benecol este necesara o cantitate suficienta in fiecare zi. Daca utilizati o cantitate prea mica, nu veti obtine maximum de efect pentru reducerea colesterolului. Toate produsele Benecol includ 2 g stanoli din plante, doza zilnica recomndata. In cazul painii de secara Dobrogea Benecol, doza zilnica recomandata se gaseste in 4 felii de paine, fiind disponibile in ambalaj de o portie sau de 3 portii zilnice, fiind un mod usor de a beneficia de doza zilnica recomandata de stanoli din plante. Aceste portii sunt suficiente pentru reducerea colesterolului la un nivel acceptabil, in cazurile obisnuite. Prin urmare, nu este nevoie de cantitati mai mari.

 

Exista multi factori de risc ce sunt corelati cu bolile cardiovasculare, iar noi trebuie sa le acordam atentie tuturor acestora.


Este intotdeauna important sa ne amintim ca in afara de reducerea colesterolului, exista multe moduri in care puteti avea grija de inima dvs.

 

Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa:

Informatii despre cerinta de reducere a riscului de boala cardiovasculara

O legislatie comuna a fost stabilita intre statele Uniunii Europene, in legatura cu informatiile nutritionale si cerinta de reducere a bolilor cardiovasculare. Scopul acestui regulament a fost, de a proteja consumatorii de declaratiile inselatoare si de a-i ajuta sa faca alegeri rezonabile. Cu aceste noi reguli, consumatorii pot avea incredere in declaratiile trecute pe ambalajele produselor alimentare si ca reclamele se bazeaza pe dovezi stiintifice solide. Putin cate putin, cantitatea mare de cerinte de reducere a riscului anumitor boli, inscriptionate pe ambalajele produselor ce invadeaza rafturile magazinelor, vor disparea, dupa care va fi mult mai usor pentru dvs. sa alegeti produsele potrivite.

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor evalueaza toate cerintele de reducere a riscului de boala, si inainte ca orice ambalaj sa fie imprimat cu o cerinta de sanatate, trebuie sa primeasca aprobare de la Comisia Europena. Toate mentiunile de sanatate ce nu pot fi demonstrate stiintific intr-un grad suficient de mare vor fi colectate intr-un registru al cererilor respinse.

„S-a dovedit ca eserii de stanoli din plante reduc colesterolul sanguin. Colesterolul crescut este un factor de risc pentru boala coronariana.”
Aceasta afirmatie despre produsele Benecol® a fost una dintre primele cerinte aprobate de catre Comisia Europeana, privind reducerea unui factor de risc de boala.

Produsul este disponibil in retailul modern la nivel national:
Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market

In Constanta painea de secara Dobrogea Benecol este disponibila atat in retelele specificate mai sus, cat si in retelele locale: Dobrogea Fresh, Alfa-Beta, Adivin, Alcrismon, Aliment Murfatlar


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult