Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Ce sunt esterii de stanioli din plante?

Esterii de stanoli din plante sunt un ingredient patentat in produsele Benecol®, cu rol dovedit clinic in reducerea colesterolului sanguin. Stanolii din plante sunt molecule asemanatoare colesterolului, cea mai mare concentratie a acestora fiind intalnita in uleiurile vegetale si in cereale

Atunci cand sunt consumati in cantitati suficiente (2g stanoli din plante/zi), reduc colesterolul total si colesterolul LDL prin blocarea absorbtiei acestuia, la nivelul tractului digestiv.

Dietele vest-europene contin in medie 30-50mg de stanoli din plante pe zi, astfel ca nivelul stanolilor din plante ce se regasesc intr-o dieta obisnuita nu reprezinta o cantitate suficienta pentru scaderea semnificativa a colesterolului. De aceea, esterii de stanoli din plante sunt adaugati in alimente in cantitati care permit reducerea colesterolului cu pana la 15%. Mai mult de 90% din stanolii din plante sunt adaugati in alimentele pentru reducerea colesterolului LDL sub forma esterificata. Esterii de stanoli sunt obtinuti prin esterificarea stanolilor din plante cu acizi grasi din uleiuri vegetale, fiind usor de incorporat in diferite tipuri de alimente (produse tartinabile, iaurturi de baut, bauturi din soia sau paine), in cantitati suficiente pentru reducerea colesterolului.

Pana in prezent, mai mult de 60 de studii clinice au confirmat eficacitatea si siguranta esterilor de stanoli din plante ca ingredient cu rol de scadere a colesterolului. Studiile au fost efectuate pe diferite alimente si populatii.


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult