Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Ce este Dobrogea Benecol?

In Romania, painea de secara Dobrogea® Benecol® a fost lansata de catre Dobrogea Grup Constanta, in vara anului 2010.

Painea Dobrogea® Benecol® este produsa din faina integrala de secara cu adaos de esteri de stanoli din plante, avand rol dovedit clinic in scaderea colesterolului.


Bolile cardiovasculare reprezinta cea mai frecventa cauza a morbiditatii si mortalitatii in lume, iar colesterolul LDL ridicat reprezinta principalul factor de risc al bolilor cardiovasculare.

Esterii de stanoli din plante sunt un ingredient patentat in produsele Benecol, cu rol dovedit clinic in reducerea colesterolului sanguin. Stanolii din plante sunt molecule asemanatoare colesterolului, cea mai mare concentratie a acestora fiind intalnita in uleiurile vegetale si in cereale. Atunci cand sunt consumati in cantitati suficiente (2g stanoli din plante/zi), reduc colesterolul total si colesterolul LDL prin blocarea absorbtiei acestuia, la nivelul tractului digestiv.

Dietele vest-europene contin in medie 30-50mg de stanoli din plante pe zi, astfel ca nivelul stanolilor din plante ce se regasesc intr-o dieta obisnuita nu reprezinta o cantitate suficienta pentru scaderea semnificativa a colesterolului. De aceea, esterii de stanoli din plante sunt adaugati in alimente in cantitati care permit reducerea colesterolului cu pana la 15%.

Mai mult de 90% din stanolii din plante sunt adaugati in alimentele pentru reducerea colesterolului LDL sub forma esterificata. Esterii de stanoli sunt obtinuti prin esterificarea stanolilor din plante cu acizi grasi din uleiuri vegetale, fiind usor de incorporat in diferite tipuri de alimente (produse tartinabile, iaurturi de baut, bauturi din soia sau paine), in cantitati suficiente pentru reducerea colesterolului.

Pana in prezent, mai mult de 60 de studii clinice au confirmat eficacitatea si siguranta esterilor de stanoli din plante ca ingredient cu rol de scadere a colesterolului. Studiile au fost efectuate pe diferite alimente si populatii.


Painea Dobrogea® Benecol® este recomandata de specialisti persoanelor care au colesterolul marit, dar si celor care vor sa previna aceasta problema de sanatate. in aceeasi masura, produsul poate fi consumat cu incredere de toti cei care doresc sa adopte o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos.

Pe langa beneficiul principal de reducere a colesterolului pe cale naturala, painea Dobrogea® Benecol® este si hipoglucidica, avand 26,4g glucide/100g produs finit, cu peste 40% mai putine decat painea alba de larg consum, ceea ce o recomanda in alimentatia diabeticilor.

Painea contine 6,63g fibre alimentare/ 100g produs finit, fiind clasificata conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat in fibre”, cu reale beneficii pentru Imbunatatirea digestiei.

Milioane de oameni din peste 30 de tari au incredere in produsele Benecol si le consuma in fiecare zi.

Pentru scaderea eficienta a colesterolului, specialistii recomanda consumul zilnic a 4 felii de paine Dobrogea® Benecol® pentru o perioada de minim 14 zile, care sa permita observarea unor efecte benefice.

Painea Dobrogea® Benecol® se gaseste pe piata de paine ambalata in doua gramaje: 240g (12 felii, reprezentand 3 doze zilnice) si 80g (4 felii reprezentand doza zilnica recomandata).

Produsele Dobrogea sunt echilibrate din punct de vedere nutritional, sunt produse sanatoase, de cea mai buna calitate, care pastreaza gustul si aroma produselor traditionale romanesti.


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult