Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Bolile cardiovasculare si femeile

In medie, pacientii perceputi ca avand probleme cardiovasculare sunt barbatii; desi barbatii si femeile prezinta risc egal de risc cardiovascular. In aceasta luna vom discuta despre femei si bolile cardiovasculare.

Coltul expertului: Bolile cardiovasculare

Putine persoane stiu ca riscul de boala cardiovasculara la femei creste rapid dupa menopauza. In coltul expertului vom discuta despre masurile pe care le putem lua pentru a proteja starea de sanatate a femeilor inainte de a intra la menopauza, si ce se intampla dupa aceasta.

Cand ne gandim la un pacient cardiac, de obicei vizualizam un barbat, dar in realitate, femeile se imbolnavesc de boli de inima aproape la fel de des ca si barbatii, fiind in acelasi timp cea mai frecventa cauza de deces pentru ambele sexe. Femeile sunt norocoase oricum in acesta privinta deoarece problemele lor legate de bolile cardiovasculare apar 10 ani mai tarziu.

Desi nivelul colesterolului pentru mai mult de jumatate dintre femeile cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani sunt in conformitate cu valorile recomandate, doar 1 din 4 femei cu varsta cuprinsa intre 55 si 65 de ani au un nivel bun al colesterolului. 2 din 3 barbati cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani au deja nivelul colesterolului crescut, dar in decurs de 20 de ani, nivelul colesterolului ramane aproximativ acelasi (Finriski 2007). Aceasta schimbare este de asemenea evidenta daca privim modelul predispozitiei la imbolnavire: in grupuri de tineri, bolile cardiovasculare sunt mai frecvente la barbati decat la femei, dar pana la varsta de 65 de ani situatie se echilibreaza, iar bolile cardiovasculare au o frecventa egala atat la barbati cat si la femei. Cu toate acestea un numar mic de femei cunosc faptul ca riscul bolilor cardiovasculare creste dupa menopauza.

Atunci, de ce raman femeile sanatoase pentru inca un deceniu? Motivul pentru care femeile tinere au inima mai sanatoasta se explica prin hormonii lor. Estrogenul - hormonul feminin, protejeaza femeile impotriva bolilor de inima pana la menopauza. Efectul protector al estrogenului se bazeaza pe abilitatea acestuia de a influenta nivelul colesterolului. Estrogenul isi desfasoara activitatea in ficat, unde reduc cantitatea de LDL colesterol (colesterolul rau) si cresc cantitatea de colesterol HDL (colesterolul bun). In timpul menopauzei, scade producerea de estrogen, avand ca rezultat slabirea influentei lor pozitive. Dupa menopauza, nivelul colesterolului creste la femei, daca stilul lor de viata este nesanatos.

Un stil de viata bun, fara fumat, urmand o dieta sanatoasa si facand sport va tine factorii de risc sub control si cresterea moderata a colesterolului dupa menopauza.

Benecol:
Benecol® este o inovatie unica finlandeza. in 1995 s-a lansat primul aliment din lume pentru reducerea colesterolului cu adevarat eficient. Astazi, milioane de consumatori din intreaga lume au incredere in gustul delicios si in beneficiile demonstrate clinic ale produselor Benecol si in ingredientul de reducere a colesterolului, esterii de stanoli din plante.
Produsele Benecol®, cum ar fi iaurturile de baut, painea si produsele tartinabile, se gasesc astazin in peste 30 de tari din lume si constituie alternativa naturala de reducere a colesterolului pentru sute de milioane de consumatori.

In Romania painea Benecol se comercializeaza in doua gramaje: 240g reprezentand doza de utilizare pentru 3 zile de dieta si 80 g reprezentand o doza zilnica de 4 felii paine care contin cele 2g de esteri de stanoli din plante necesari reducerii colesterolului.

 

Sfaturi pentru o viata sanatoasa

Dorim sa va reamintim de cateva puncte importante in legatura cu starea de sanatate a inimii dvs.

Amintiti-va!
Bolile inimii si ale sistemului circulator sunt in continuare principalele cauze ale mortii femeilor din Romania. Beneficiile oferite de catre hormonul feminin nu mai ofera protectie. In schimb, puteti avea grija de inima dvs. alegand un stil de viata sanatos.

Mergeti la control!

Amintiti-va sa va masurati colesterolul regulat. Chiar daca nivelul colesterolului dvs a fost intotdeauna bun inainte de menopauza, nivelul acestuia ar putea creste in mod surprinzator la menopauza. Atunci cand stii ce nivel are colesterolul tau, stii de asemenea cand sa faci ceva in privinta lui.

Ce se intampla daca?

Pentru un motiv oarecare, este usor sa uitam cat de frecvente sunt bolile cardiovasculare la femei in comparatie cu frecventa acestora la barbati. Simptome nedefinite, oboseala si senzatia de slabiciune, dificultati ale respiratiei si bataile inimii nu sunt intotdeauna usor de asociat cu bolile cardiobasculare, atunci cand pacientul este femeie. Simptomele care se continua o perioada de timp trebuie intotdeauna luate in considerare.

Deci!

Bolile de inima sunt intotdeauna o problema serioasa, indiferent de sex. Dar vestea buna este ca, in conformitate cu estimarea facuta, 80% dintre bolile cardiovasculare ar putea fi prevenite cu ajutorul unui stil de viata sanatos. Actiunile dvs. determina calea pe care o va urma sanatatea inimii dvs., indiferent ca sunteti femeie sau barbat.


Produsul este disponibil in retailul modern la nivel national:

Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market

Pentru a intra in legatura cu noi: click aici.


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult