Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Benecol - Una dintre cele mai mari 10 descoperiri in nutritie

Este dovedit! Ingredientul special Benecol este una dintre cele mai mari 10 descoperiri in nutritie din ultimile 3 decenii. Aflati de ce esterii de stanoli din plante merita acest premiu.

Colesterolul crescut reprezinta una din principalele cauze ale afectiunilor cardiovasculare. O dieta cu continut scazut de grasimi saturate si bogata in cereale integrale, fructe si legume poate reduce colesterolul, dar efectul este redus si vizibil in timp. In aceste conditii, ce putem face pentru a ne pastra inima sanatoasa?

Raspunsul este Benecol®: un ingredient natural, esteri de stanoli din plante, cu rol dovedit clinic prin peste 60 de studii clinice derulate la nivel international care au demonstrat eficienta si eficacitatea acestuia in reducerea colesterolului LDL din sange cu pana la 15%

Organisme experte, ca: Organizatia Mondiala a Sanatatii si Programul National pentru Educarea Populatiei in Privinta Colesterolului, recomanda esterii de stanoli din plante pentru pastrarea sanatatii inimii. Cercetatori de top au pus esterii de stanoli din plante in top 10 descoperiri din domeniul nutritiei."

 

Coltul Expertului

Ganditi-va la top 10 alimente care va plac si poate ca inghetata, prajiturile sau ciocolata se vor regasi pe lista dvs. Acum ganditi-va la top 10 cele mai importante descoperiri in domeniul nutritiei, care va vin in minte? Aceasta a fost provocarea la care au fost supusi recent 128 de oameni de stiinta de top¹. Rezultatele acestor aprecieri au fost publicate in 2009 in cea mai prestigioasa publicatie de specialitate la nivel european si anume: "European Journal of Clinical Nutrition".

In timp ce rolul acidului folic in prevenirea defectelor congenitale a depasit proiectul de lege, oamenii de stiinta au recunoscut de asemenea beneficiile enorme ale esterilor de stanoli din plante, ingredientul cheie in Benecol ®. Oamenii de stiinta au afirmat ca efectul esterilor de stanoli din plante asupra colesterolului din sange „este egal cu efectul dietei combinate” si au concluzionat ca produsele cu adaos de esteri de stanoli din plante „raman unele dintre putinele alimente functionale cu eficacitate dovedita in reducerea unui biomarker pentru o boala”.

Esterii de stanoli din plante sunt demni de aceasta recunoastere din cauza unui numar important de motive:

  • In primul rand, s-a dovedit ca reduc colesterolul „rau” LDL cu pana la 15%.
  • In al doilea rand, esterii de stanoli din plante lucreaza independent de restul dietei, insemnand ca vor reduce colesterolul dvs. indiferent de cat de sanatoasa este dieta dvs. obisnuita².
  • In al treilea rand, esterii de stanoli din plante sunt un ingredient natural din plante si adaptat utilizarii intr-o gama larga de produse gustoase si sanatoase.
  • Si ,nu in ultimul rand, utilizand produsele Benecol® ca parte a dietei dvs. zilnice este suficient ca sa va reduceti colesterolul pe cale naturala - un pas simplu pe care oricine il poate face.

Desi esterii de stanoli din plante par a fi o descoperire noua, efectul acestora asupra colesterolului a fost confirmat prin mai mult de 60 de studii clinice incepand cu anul 1990. Nici un alt aliment pentru reducerea colesterolului nu ofera acest nivel de recunoastere. Esterii de stanoli din plante, ingredientul special din produsele Benecol®, blocheaza absobtia colesterolului din intestinul subtire, de unde acesta poate fi eliminat din organism. Rezultatul este acela ca mai putin colesterol este absorbit in sange, ceea ce reprezinta o veste buna pentru inima dvs.!

Consumul produselor Benecol®, in cadrul meselor principale reprezinta cea mai eficienta metoda de reducere a colesterolului, bazata pe dieta.

In acelasi timp produsele Benecol® lucreaza la fel de bine in cadrul unei diete sanatoase sau impreuna cu statinele, avand un mecanism de actiune complementar cu medicamentele, generand efecte aditive de reducere a colesterolului LDL.

Ritmul nostru de viata si provocarile timpului in care traim ne pot crea dificultati in alegerea sau mentinerea unei diete speciale.

Consumul de alimente cu continut scazut de grasimi saturate si bogate in fibre din cereale integrale la care adaugam fructe si legume, ar trebui sa ramana scopul nostru pentru a ne pastra starea de sanatate.

Iar adaugand in dieta zilnica produsele Benecol, asa cum oamenii de stiinta o recunosc, facem unul dintre cei mai importanti pasi in pastrarea sanatatii inimii.

 

1. Katan, MB et al (2009). European Journal of Clinical Nutrition, 63, 2-10.

2. However, if your background diet is healthy, the overall effect on cholesterol and health will be greater due to the beneficial effects of the other heart-healthy features of a healthy diet (e.g. high fibre, low saturated fat, moderate unsaturated fat)

 

 

Sfaturi pentru o viata sanatoasa

A existat un moment in care toate grasimile din dieta erau considerate a fi daunatoare. Oricum, oamenii de stiinta au descoperit ca anumite grasimi din dieta au un important rol asupra sanatatii.


GRASIMILE SATURATE

Acestea afecteaza sanatatea inimii deoarece stimuleaza creearea de colesterol (rau) LDL in organism. Expertii in domeniul sanatatii recomanda consumul catorva alimente bogate in grasimi saturate, de ex. Unt, smantana, carne grasa, branza.

 

GRASIMILE TRANS

Acestea sunt prezente in mod natural in grasimea laptelui, dar se pot gasi si in alimente realizate cu grasimi partial hidrogenate - un anumit tip de grasime ce a fost tratat pentru a fi mai rezistent la caldura si mai stabil. Deoarece grasimile trans pot creste colesterolul sanguin, producatorii trebuie sa diminueze nivelul acestora in produsele lor.

 

GRASIMI POLINESATURATE OMEGA-6 (denumite PUFA)

Acestea sunt grasimi ce se gasesc in uleiul de floarea soarelui, in untul de alune si in margarina. Grasimile polinesaturate Omega-6 sunt benefice pentru sanatatea inimii, ca parte a unei diete echilibrate.


GRASIMI POLINESATURATE OMEGA-3

Acestea se gasesc in uleiul de peste, cum ar fi: somonul, si in uleiurile vegetale, de ex. Semintele de rapita. Acestea sunt sanatoase pentru inima, desi uleiul de peste are o gama larga de beneficii asupra sanatatii, cum ar fi scaderea trigligeridelor, un tip de “grasimea rea” ce se gaseste in sange, ajutand de asemenea la controlul inflamatiei organismului.


GRASIMI POLINESATURATE OMEGA 9 (denumite MUFA)

Acestea se gasesc in uleiul de masline, nuci, avocado, vanat si ulei de rapita. Cercetarile din tarile mediteraneene, unde oamenii consuma in mod obisnuit ulei de masline, sugereaza ca grasimile MUFA sunt benefice pentru sanatatea inimii.


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult