Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Alimentele Benecol® reprezinta un mod eficient si usor de a reduce colesterolul

Esterii de stanoli din plante reprezinta unul dintre cele mai eficiente ingrediente cu rol in reducerea colesterolului. Stanolii se gasesc in mod natural in fructe, legume, nuci, seminte si cereale, insa cantitatea care se gaseste in ele este prea mica pentru a avea rezultate notabile. De aceea produsele Benecol® utilizeaza esteri de stanoli din plante concentrati, ce au rol dovedit clinic in reducerea colesterolului din sange in doar 14 zile de consum zilnic al acestora in cadrul unei diete echilibrate.

S-a dovedit ca un consum zilnic de 2g de stanoli din plante reduce colesterolul LDL cu procente cuprinse intre 10-15%. Eficacitatea a fost demonstrata in peste 60 de studii clinice derulate la nivel international in populatii diferite, cu tipuri de alimente diverse ce contin esteri de stanoli din plante si in cadrul unor diferite tipuri de diete. Alte ingrediente care pretind ca au un rol in reducerea colesterolului, sunt: soia, beta-glucanul si orezul rosu, avand insa dovezi stiintifice putine si contradictorii in sprijinul eficacit?tii lor.


Eficienta maxima mai buna, dependenta de doza

Pana de curand s-a crezut ca o crestere a aportului zilnic de fitosteroli (stanoli din plante si steroli din plante) peste doza zilnica recomandata de 2g, nu are efect suplimentar de reducere a colesterolului. Oricum, conform celor mai recente studii, acest lucru nu pare a fi valabil pentru esterii de stanoli din plante, acestia reprezentand ingredientul unic din produsele Benecol®.

Recent insa doua studii¹ ² separate au demonstrat ca exista o dependenta data de doza, aproape liniara, pentru scaderea colesterolului LDL, la doze mai mari decat doza recomandata de 2g esteri de stanoli din plante pe zi (pana la 9g pe zi). Acest efect nu a fost identificat si pentru esterii de steroli din plante care sunt de asemenea utilizati in alimentele functionale cu rol in reducerea colesterolului.

O meta-analiza recenta, ale carei rezultate au fost publicate in acest an si care reprezinta o sumarizare a celor mai importante studii clinice in domeniu derulate in ultimii 10 ani, a aratat ca reducerea maxima a colesterolului LDL este de 18.3% pentru esterii de stanoli din plante, fata de doar 10.7% pentru esterii de steroli din plante. Deci, in mod clar, in comparatie cu alti fitosteroli, esterii de stanoli din plante ofera eficacitate maxima, mai buna, de reducere a colesterolului.

In plus,stanolii din plante se elimina din organism impreuna cu moleculele de colesterol pe cand sterolii raman intr-un procent rezidual in organism determinand la un moment dat o saturare a acestuia si implicit disparitia efectului de reducere a colesterolului.

Prin urmare, esterii de stanoli din plante din produsele Benecol® sunt in mod evident cea mai buna optiune de a gestiona nivelul crescut al colesterolului pe cale naturala, prin dieta.

Produsele Benecol®, cum ar fi iaurturile de b?ut, painea si produsele tartinabile, se gasesc astazi in peste 30 de tari din lume si constituie alternativa naturala de reducere a colesterolului pentru sute de milioane de consumatori.

In Romania painea Benecol se comercializeaza in doua gramaje: 240g reprezentand doza de utilizare pentru 3 zile de dieta si 80 g reprezentand o doza zilnica de 4 felii paine care contin cele 2 g de esteri de stanoli din plante necesari reducerii colesterolului.


Produsul este disponibil in retailul modern la nivel national.
Mai multe informatii gasiti pe: www.benecol.com si www.dobrogeabenecol.ro

1. Mensink R et al (2010). Plant stanols dose-dependently decrease LDL-cholesterol concentrations, but not cholesterol-standardized fat-soluble antioxidant concentrations, at intakes up to 9 g/d. American Journal of Clinical Nutrition; 92: 24-33.

2. Gylling H et al (2010). The effect of a very high daily plant stanol ester intake on serum lipids, carotenoids, and fat-soluble vitamins. Clinical Nutrition; 29: 112-118.

3. Musa-Veloso K et al. A comparison of the LDL-cholesterol lowering efficacy of plant stanols and plant sterols: Results of a meta-analysis of randomized controlled trials. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 2011; 85: 9-28.

4. Musa-Veloso K et Poon TH. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 2011; 85: 189-193.


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult